Ads

Balik Kampung ( Part 1 )


Hai !! Malam ni aku nak update blog. Ok aku just nak cerita yang esok aku nak balik kampung dekat Kedah. Kedah tu kat mana ?
Ops ! Sabar ye one by one ok. Hehe. Kampung yang aku nak balik tu kat Tualang kawasan tu memang terpencil. Maybe payah nak cari kawasan tu kalau korang tanya MB sahih MB pun tak tau tu kat mana. Tudia sampai tahap tu ! Tujuan aku balik sana nak pergi melawat saudara-mara belah mak aku. Kat sana kalau aku pi memang aku tak faham diorang cakap apa ?.. Maklumlah kan loghat diorang tu ganaih sikit tu pasal aku tak boleh nak tangkap. Hehe (^_^)
Memandangkan aku nak pergi melawat diorang tu besok boleh la tidur kat sana.
Rindu kat suasana kampung Tualang !
Mak aku pun rindu jugak. Biasa la kampung halaman "MY MOM"
Esok sambil-sambil tu boleh la noh ! Posing dalam kereta hehe. Sorry-sorry nak overdos sat.
Esok pagi pulak kena pergi sekolah nak beli buku sekolah satu masalah lagi. Huk3... :) 
Mujur masa nak bertolak ke Kedah tak sama dengan masa nak beli buku sekolah. Hohoho. Cheq nak gelaq besaq boleh tak ? Taq sopian cheq ni haha..
Maaf loghat utaqa aku ni terok gila.. Mohon maaf 

Ok setakat sini sahaja yang aku boleh update. Mengantok gila ni.. Aku pun dah menguap dah :O 
Apa pun nantikan episod ke-2 siri jelajah "BALIK KAMPUNG HALAMAN MAK CHEQ".. Haha Good Night/ Selamat Malam :) 
Annyeong

2 comments:

NURUL ASHIKIN said...

jadi ka balik kampung?

IeQa_saRangHaE said...

Jadi.... tu pun p 2 hari je.. ksian tnggal abh sorg2 at umh